Nieuwsbrief 20 december - Keuringsraad
Keuringsraad Nieuwsbrief
Klik hier voor de online versie als de nieuwsbrief niet goed zichtbaar is
Nieuwsbrief 20 december 2018
Nieuwe website

Nieuwe website

Trots presenteren we onze nieuwe website! De site is compleet gemoderniseerd, maar heeft nog wel de functionaliteiten die je gewend bent, zoals de mogelijkheid om eenvoudig te zoeken in de claimsdatabase.

Lees verder
 

Leidraad klaar voor de toekomst!

De Leidraad van de Keuringsraad, bestaande uit de codes CPG, CPMH en CAG, is herzien. De normen zijn versimpeld en duidelijker geformuleerd (in gebod- en verbodsbepalingen). Ook inhoudelijk zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd. We zetten kort op een rij wat er veranderd is.

Lees verder
 
Disclaimer bij gezondheidsclaims voor botanicals

Disclaimer bij gezondheidsclaims voor botanicals

Op botanicals, oftewel kruidensupplementen, mogen claims worden vermeld die 'on hold' staan. De Reclame Code Commissie vindt het misleidend wanneer deze claims zonder voorbehoud worden gemaakt. Daarom moet de adverteerder voortaan een disclaimer over de voorlopige toelating van de claim vermelden of de claim zelf kunnen onderbouwen. 

Lees verder
 

Extra forte, krachtig of sterk

We zien claims, zoals krachtig, forte en hooggedoseerd, regelmatig voorbij komen. Het zijn feitelijk allemaal synoniemen voor 'rijk aan'. Die claims zijn alleen toegestaan voor vitamines en mineralen als er tenminste 30% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) of referentie inname (RI) per dagdosering in een gezondheidsproduct zit.

Lees verder
 
De Keuringsraad wenst je gezellige feestdagen en een gezond 2019!

De Keuringsraad wenst je gezellige feestdagen en een gezond 2019!

We zijn gesloten van donderdag 27 t/m maandag 31 december 2018. Vanaf woensdag 2 januari 2019 kun je weer bij ons terecht. Mocht onze sluiting problemen veroorzaken in de planning, dan horen we dit graag.

Lees verder
 
 

Buitenveldertselaan 106 1081 AB Amsterdam

Tel (020) 408 06 86 | keuringsraad@koagkag.nl | www.keuringsraad.nl

Uitschrijven