Nieuws

Definitieve Indicatieve Lijst voor ‘on hold’ gezondheidsclaims voor botanicals

Definitieve Indicatieve Lijst voor ‘on hold’ gezondheidsclaims voor botanicals

Over kruidensupplementen, ofwel botanicals, heeft de EFSA nog geen advies uitgebracht. Daardoor heeft de Europese Commissie nog geen uitspraak gedaan. De bij EFSA ingediende gezondheidsclaims voor botanicals staan nog 'on hold'. Omdat de Indicatieve Lijst met toegestane voorbeeldclaims in het verleden ruimte bood voor veel sterkere claims dan voor vergelijkbare officieel toegestane claims, heeft de Keuringsraad deze samen met de codepartijen aangepast aan de (alternatieve) voorbeeldbewoordingen voor vergelijkbare toepassingsbieden die bij invoering van de Claimsverordening zijn vastgesteld. Hiermee voorkomen we dat de ‘on hold’ claims aan banden worden gelegd en zorgen we ervoor dat het ‘level-playing-field’ met de toegestane gezondheidsclaims voor andere ingrediënten wordt hersteld.
 

Lees verder
Bijdrage aan het programma Keuringsdienst van Waarde

Bijdrage aan het programma Keuringsdienst van Waarde

Het programma Keuringsdienst van Waarde besteedde enige tijd geleden aandacht aan het immuunsysteem. Er werd vooral ingegaan op de rol van voedingssupplementen en in het bijzonder kruidensupplementen (botanicals). Ook wij zijn hierover geïnterviewd. Helaas is onze bijdrage niet gedeeld. Daarom delen wij deze graag alsnog.

Lees verder
Monitoring in 2020

Monitoring in 2020

Naast het beoordelen van reclame-uitingen is ook monitoring een vast onderdeel van de taken van de Keuringsraad. Daarmee bedoelen we het proactief toezien op naleving van de regels. Het gaat dan ook over reclame-uitingen die niet ter beoordeling zijn voorgelegd aan de Keuringsraad.

Lees verder
← Older    Newer →