Monitoring: acties van de Keuringsraad

Monitoring: acties van de Keuringsraad

Monitoring: acties van de Keuringsraad

 Ook in de laatste maanden van het jaar zijn er weer veel meldingen binnengekomen en afgehandeld. 
 
 Bol.com
Eén klacht betrof kortingen op diverse geneesmiddelen via bol.com. Na een schrijven van de Keuringsraad werd dit direct aangepast. 
 
CBD-olie
Ook is een aantal aanbieders van CBD-olie opnieuw de fout ingegaan door medische claims of ontoelaatbare gezondheidsclaims te maken. Deze zijn opnieuw door de Keuringsraad aangeschreven. Een volgende keer zal de Keuringsraad de melding doorgeleiden naar de handhavende instanties. 
 
Anti-katermiddel
Ook is een monitoring opgestart voor een voedingssupplement dat beweert een anti-katermiddel te zijn. Dit is een medische claim en dus niet toegestaan voor voedingssupplementen. De meeste adverteerders hebben deze uitingen direct aangepast. 
 
Bij de publicatie van deze nieuwsbrief zijn er in 2019 163 meldingen gedaan. Daarvan staan er nu nog 20 open. De meeste meldingen betreffen websites en gaan over medische claims voor voedingssupplementen. Het loont om te melden, want de Keuringsraad weet zo’n 95% van de meldingen tot een goed einde te brengen. Dat houdt in dat de melding wordt verwijderd of aangepast.