Wegwijs op onze nieuwe website

Wegwijs op onze nieuwe website

Wegwijs op onze nieuwe website

Eind vorig jaar hebben we onze nieuwe website gelanceerd. We krijgen veel enthousiaste reacties, maar ook vragen. Waar zijn bijvoorbeeld alle achtergronddocumenten te vinden, zoals handleidingen en richtlijnen? Waar staat de nieuwe codes? En hoe raadpleeg ik de Claims database? 

Ik wil de Keuringsraad inschakelen: klantportaal
Om een reclame-uiting aan ons voor te kunnen leggen, vragen we om je eerst in te schrijven. Wanneer je inschrijving is bevestigd ontvang je de inlogcode waarmee je kunt inloggen op ons klantportaal. Daarop kun je eenvoudig je aanvraag indienen.
 
Ik heb een vraag: vraag en antwoordplatform
Natuurlijk zijn we telefonisch bereikbaartijdens het telefonische spreekuur, op maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur. Veel vragen staan ook op ons vraag- en antwoordplatform. Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen.
 
Ik ben op zoek naar informatie
Deze knop staat rechts onderaan op de homepage en is de route naar alle achtergrondinformatie. Je vindt er:
  1. De gedragscodes en basisdocumenten
Alle codes op een rij en documenten die veel worden gebruikt, zoals de Indicatieve lijst en de lijst met beautyclaims.
  1. Alle achtergronddocumenten
Hier staan alle overige (achtergrond)documenten, zoals de Bijzondere richtlijn keuringen  websites en Handleiding sociale media
  1. Alle achtergrondinformatie
Hier staat alle uitleg over onze werkwijze, maar ook over de achtergrond van de Claimsverordening en informatie over de CE-check.
 
Claims database
De Keuringsraad heeft in samenwerking met verschillende partijen (Neprofarm, NPN, FNLI) deze handige Claims database ontwikkeld met voorbeelden van wel en niet toegestane gezondheidsclaims per nutriënt. De Claims database is het eenvoudigst te raadplegen via het menu op de homepage.
 
Uitgelicht
Op de homepage staan de berichten die op dat moment actueel zijn. Onder het kopje ‘Uitgelicht’ vind je alle berichten. We versturen 4 tot 5 keer per jaar een nieuwsbrief. Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief. Wil je een nieuwtje met ons delen, of heb je een suggestie voor een onderwerp? We horen het graag.
Dit is waar de Keuringsraad voor staat

Dit is waar de Keuringsraad voor staat

Reclame voor geneesmiddelen, medische zelfzorg hulpmiddelen en gezondheidsproducten is toegestaan, maar vergt duidelijke regelgeving. De Keuringsraad ziet toe op naleving van die regels.

Lees verder
MD symbool mag in plaats van vermelding “medisch hulpmiddel”

MD symbool mag in plaats van vermelding “medisch hulpmiddel”

Volgens de Code Publieksreclame Medische Hulpmiddelen (CPMH) moet je verplicht medisch hulpmiddel vermelden op verpakkingsmaterialen en in reclame van een medisch hulpmiddel. Goed nieuws: op verpakkingsmaterialen mag dit nu ook door het MD symbool af te beelden. 

Lees verder
 ‘Bij blauwe plekken’ toegelaten als gezondheidsclaim

‘Bij blauwe plekken’ toegelaten als gezondheidsclaim

De indicatieve lijst voor uitwendige gezondheidsproducten geeft weer welke claims wel en niet toegestaan zijn voor gezondheidsproducten die uitwendig gebruikt worden. Deze lijst wordt soms aangevuld.

Lees verder
← Nieuwer    Ouder →