Home

Definitieve Indicatieve Lijst voor ‘on hold’ gezondheidsclaims voor botanicals

De bij EFSA ingediende gezondheidsclaims voor botanicals staan nog 'on hold'. Omdat de Indicatieve Lijst met toegestane voorbeeldclaims in het verleden ruimte bood voor veel sterkere claims dan voor vergelijkbare officieel toegestane claims, heeft de Keuringsraad deze samen met de codepartijen aangepast aan de (alternatieve) voorbeeldbewoordingen voor vergelijkbare toepassingsbieden die bij invoering van de Claimsverordening zijn vastgesteld. Hiermee voorkomen we dat de ‘on hold’ claims aan banden worden gelegd.

Lees verder

Interview met Joan Bakker van A.Vogel: ‘Blijf in gesprek met elkaar’

Joan Bakker werkt sinds 2015 als productmanager bij A.Vogel. Voor die tijd werkte ze als consultant, onder meer in de drogisterij- en apothekersbranche. Ze heeft ook een aantal jaar bij de Keuringsraad gewerkt.

Lees verder

Bijdrage aan het programma Keuringsdienst van Waarde

Het programma Keuringsdienst van Waarde besteedde enige tijd geleden aandacht aan het immuunsysteem. Er werd vooral ingegaan op de rol van voedingssupplementen en in het bijzonder kruidensupplementen (botanicals). Ook wij zijn hierover geïnterviewd. Helaas is onze bijdrage niet gedeeld. Daarom delen wij deze graag alsnog.

Lees verder

Monitoring in 2020

Naast het beoordelen van reclame-uitingen is ook monitoring een vast onderdeel van de taken van de Keuringsraad. Daarmee bedoelen we het proactief toezien op naleving van de regels. Het gaat dan ook over reclame-uitingen die niet ter beoordeling zijn voorgelegd aan de Keuringsraad.

Lees verder

Basistraining CAG, CPMH en CPG

Goed nieuws! Komend jaar gaan wij een basistraining over de CAG, CPMH en CPG organiseren. Wij nemen je mee in het principe van zelfregulering, leggen je de basisprincipes van onze Codes uit en geven je handvaten voor het maken van reclame-uitingen.
 

Lees verder

Ik wil de Keuringsraad inschakelen

Direct naar inschrijven of Klantportaal

Ik ben op zoek naar informatie

Direct naar codes en andere basisdocumenten

Welkom bij de Keuringsraad

De Keuringsraad is specialist op het gebied van gezondheidsreclame. We beoordelen reclame-uitingen, houden toezicht en geven advies. Onze basis is zelfregulering. We werken nauw samen met de overheid: als de Keuringsraad een reclame-uiting heeft goedgekeurd, weet je zeker dat deze voldoet aan de wet- en regelgeving.

Geneesmiddelen In Nederland mag je publieksreclame maken voor geneesmiddelen. Het moet dan wel gaan om vrij verkrijgbare geneesmiddelen en niet om receptgeneesmiddelen. En er zijn natuurlijk regels waaraan adverteerders zich moeten houden. Lees verder
of ga direct naar de code.
 
 

 

Gezondheidsproducten Gezondheidsproducten vallen in een speciale categorie producten. Hieronder vallen voedingssupplementen en uitwendig te gebruiken gezondheidsproducten. Als je voor voedingssupplementen een effect wilt claimen in een reclame-uiting geldt de claimsverordening als basis. Lees verder 
of ga direct naar de code.
 
 

Medische hulpmiddelen Sommige medische zelfzorghulpmiddelen vertonen een grote gelijkenis met geneesmiddelen. Dit is de categorie die onder de Code voor Publieksreclame Medische (zelfzorg) Hulpmiddelen (CPMH) valt.  Lees verder,  bekijk direct naar de code of ga naar de CE-Check.