Home

Influencermarketing en gezondheidsclaims

Om aandacht voor hun producten te genereren maken bedrijven steeds vaker gebruik van influencers. Ook influencermarketing is aan regels gebonden. Het is dus belangrijk om goed te weten wanneer er sprake is van reclame en welke regels er precies gelden voor influencers. 

Lees verder

In de media: Keuringsraad aan het woord in Pointer Checkt

Aflevering 4 van Pointer Checkt online verschenen. In deze aflevering gaat Tiktok factcheker Marieke in gesprek met onze directeur Janine Galjaard over het gebruik van vitaminesupplementen en medische claims.

Lees verder

Vernieuwd Klantportaal

Wij hebben goed nieuws! Om je nog beter van dienst te kunnen zijn, gaan wij begin januari werken met een nieuw klantportaal. Wat betekent dit voor jou?

 

Lees verder

Nieuwe tarieven in 2023

Vanaf 2023 gelden er aangepaste tarieven. Na 2 jaar ongewijzigde tarieven worden de tarieven voor de keuringen en adviezen voor zowel de Keuringsraad als de VNFKD die de Keuringsraad in rekening brengt, per 1 januari 2023 aangepast.

Lees verder

Beautyclaims en gezondheidsclaims: dit is het verschil!

Een beautyclaim is een positieve bewering over het uiterlijk, waarmee een uiterlijk wordt aangegeven. Er bestaat een dunne scheidslijn tussen beauty- en gezondheidsclaims. Tijd voor duidelijkheid!

Lees verder

Deze gezondheidsclaims over cafeïne zijn toegestaan

Op dit moment staan verschillende generieke gezondheidsclaims (art 13.1) voor cafeïne nog 'on hold'. Daarnaast zijn enkele claims voor cafeïne niet toegelaten. Hoe zit het precies met claims over cafeïne? Welke claims zijn toegestaan? Welke voorwaarden gelden en welke waarschuwingsteksten moet worden vermeld?

Lees verder

Vragenlijst over de website

Wij werken continu aan het verbeteren van onze website. Daarom zijn wij benieuwd of onze bezoekers alle informatie kunnen vinden. Om hiervan een goed beeld te krijgen willen we je vragen om een vragenlijst in te vullen.

Lees verder

Regels en wetgeving over geneesmiddelen

Regels en wetgeving over medische hulpmiddelen

Regels en wetgeving over gezondheidsproducten

Overzicht van alle regels en wetgeving