Home

Vacature Specialist Gezondheidsreclame

Word jij onze nieuwe Specialist Gezondheidsreclame? Heb jij affiniteit met zelfregulering en het maken van verantwoorde gezondheidsreclame? Ben jij een teamspeler, besluitvaardig en pro-actief? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees verder

Meld je nu aan voor onze training!

Een aantal keer per jaar geeft de Keuringsraad een basistraining over de CAG, CPMH en CPG. Wij nemen je mee in het principe van zelfregulering, leggen je de basisprincipes van onze Codes uit en geven je handvatten voor het maken van reclame-uitingen.

Lees verder

Wat betekent dat sterretje* achter claims op kruidensupplementen?

Op een supplement met kruiden zie je soms een claim staan met een sterretje erachter. Deze zogenaamde botanicals, zijn voedingssupplementen. Op voedingssupplementen mogen alleen gezondheidsclaims staan die wetenschappelijk zijn onderbouwd.

Lees verder

Keuringsraad maakt nieuwe werkafspraken met overheid (NVWA)

De Keuringsraad werkt samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dat doen wij al jaren, omdat wij een gezamenlijk doel hebben: ervoor zorgen dat gezondheidsreclame voldoet aan de wet- en regelgeving. Met dit voor ogen hebben wij recent nieuwe werkafspraken gemaakt.

Lees verder

Nieuw stappenplan Richtlijn Online Gezondheidsreclame

In oktober 2020 informeerden wij u over de Richtlijn Online Gezondheidsinformatie. Hierover kregen wij behoorlijk wat vragen. Om je te helpen ontwikkelden wij het Stappenplan Richtlijn Online Gezondheidsreclame. Wil je informatie verstrekken over producten of ingrediënten, dan zie je in het stappenplan wat de mogelijkheden zijn.

Lees verder

Meer over geneesmiddelen

Meer over
gezondheidsproducten

Meer over medische
hulpmiddelen

Keuringraad inschakelen

Naar de code en
basisdocumenten

Vraag & Antwoord