Home

Carolien Frenkel van de VNFKD aan het woord

De Keuringsraad werkt samen met de VNFKD (Vereniging van Nederlandse fabrikanten van kinder- en dieetvoedingsmiddelen). We spraken met algemeen secretaris, Carolien Frenkel.

Lees verder

In de media: Special over Zelfregulering in Waar en Wet

Waar en Wet van december 2020 is een special over zelfregulering. Ook Janine Galjaard, directeur Keuringsraad, heeft een artikel geschreven. Het artikel gaat over het nut van zelfregulering en hoe dat bij de Keuringsraad geregeld is. 
 

Lees verder

Aangepaste tarieven

Vanaf 2020 gelden er aangepaste tarieven voor adverteerders. 

Lees verder

Monitoring: acties van de Keuringsraad

 Ook in de laatste maanden van het jaar zijn er weer veel meldingen binnengekomen en afgehandeld. 

Lees verder

Uitspraken Reclame Code Commissie

De Reclame Code Commissie / het College van Beroep heeft in de afgelopen periode weer verschillende uitspraken gedaan op het gebied van onze Codes. We delen twee opvallende uitspraken.

Lees verder

Uniforme disclaimer voor retailfolders

Bij de beoordeling van retailfolders zien wij vaak dat bij het vermelden van de verplichte disclaimers verwarring ontstaat. Een aantal verschillende disclaimers wordt namelijk regelmatig door elkaar gebruikt.
 

Lees verder

Ik wil de Keuringsraad inschakelen

Direct naar inschrijven of Klantportaal

Ik ben op zoek naar informatie

Direct naar codes en andere basisdocumenten

Welkom bij de Keuringsraad

De Keuringsraad is specialist op het gebied van gezondheidsreclame. We beoordelen reclame-uitingen, houden toezicht en geven advies. Onze basis is zelfregulering. We werken nauw samen met de overheid: als de Keuringsraad een reclame-uiting heeft goedgekeurd, weet je zeker dat deze voldoet aan de wet- en regelgeving.

Geneesmiddelen In Nederland mag je publieksreclame maken voor geneesmiddelen. Het moet dan wel gaan om vrij verkrijgbare geneesmiddelen en niet om receptgeneesmiddelen. En er zijn natuurlijk regels waaraan adverteerders zich moeten houden. Lees verder
of ga direct naar de code.
 
 

 

Gezondheidsproducten Gezondheidsproducten vallen in een speciale categorie producten. Hieronder vallen voedingssupplementen en uitwendig te gebruiken gezondheidsproducten. Als je voor voedingssupplementen een effect wilt claimen in een reclame-uiting geldt de claimsverordening als basis. Lees verder 
of ga direct naar de code.
 
 

Medische hulpmiddelen Sommige medische zelfzorghulpmiddelen vertonen een grote gelijkenis met geneesmiddelen. Dit is de categorie die onder de Code voor Publieksreclame Medische (zelfzorg) Hulpmiddelen (CPMH) valt.  Lees verder,  bekijk direct naar de code of ga naar de CE-Check.
 
 

Copyright: © alle rechten voorbehouden door Keuringsraad, KOAG/KAG