Home

Overgangsperiode voor handelsmerken en merknamen bijna afgelopen

 
Op 19 januari 2022 loopt de overgangsperiode voor handelsmerken en merknamen voor voedingssupplementen af. Vanaf dan moeten deze allemaal aan de Claimsverordening voldoen. Wat betekent dit concreet? Lees verder.

Lees verder

Gezondheidsclaims en medische claims

In tijden van COVID is er meer aandacht voor gezondheid dan ooit.  Het is erg oppassen met het gebruik van medische claims (of toespelingen daarop) in relatie tot producten die geen geneesmiddel of medisch hulpmiddel zijn. Janine Galjaard (Keuringsraad) en Bernard Mauritz (Neprofarm) leggen in dit artikel in Drogisten Weekblad uit hoe het zit.  

Lees verder

Op maat gemaakt traject tot toelating voor grote websites of online webshops

De Keuringsraad startte onlangs voor grote websites en webshops een project, waarin het traject naar een toelating er iets anders uitziet dan tot nu toe.

Lees verder

Inspirerende workshop over gezondheidsreclame

Sinds enige tijd geeft de Keuringsraad zowel online als fysiek workshops over gezondheidsreclame en de Code. Suzanne Groenenberg geeft deze workshops en Elise Vanderhoeven was één van de eerste deelnemers.

Lees verder

Keuringsraad steeds vaker in de media

De Keuringsraad werkt regelmatig mee aan relevante items op TV en radio. Wij vinden het belangrijk om uit te leggen welke regels er zijn op het gebied van gezondheidsreclame en om te duiden waarom iets wel of juist niet mag.

Lees verder

CE-check update: bekijk de wijzigingen

Op 26 mei 2021 is de nieuwe regelgeving van medische hulpmiddelen (MDR 2017/745) in werking getreden. Ook voor de CE-check heeft dit gevolgen. We zetten ze voor je op een rij.

Lees verder

Uitspraken Reclame Code Commissie

In deze rubriek bespreken we opvallende uitspraken van de Reclame Code Commissie.

Lees verder

Meer over geneesmiddelen

Meer over
gezondheidsproducten

Meer over medische
hulpmiddelen

Keuringraad inschakelen

Naar de code en
basisdocumenten

Vraag & Antwoord