Monitoring: meldingen over CBD-olie

Monitoring: meldingen over CBD-olie

Monitoring: meldingen over CBD-olie

CBD-olie wordt gemaakt van de Cannabis sativa plant. Hieruit wordt een extract gehaald dat veel cannabido├»den bevat. Dit extract wordt gemengd met een olie, veelal hennepzaadolie of olijfolie. Het wordt verkocht als voedingssupplement, in de vorm van olie en capsules. Op dit moment mogen er voor cannabidiol geen gezondheidsclaims worden gemaakt. 
 
Meldingen over medische claims
De Keuringraad heeft in de afgelopen periode een 10tal monitoringen opgestart waar het gaat om medische claims op CBD-olie. In de meeste gevallen wordt de link gelegd met medische aandoeningen en ziektebeelden. In een van de gevallen werd er een hele lijst met medische toepassingen van CBD-olie gepubliceerd.
 
Wat doet de Keuringsraad?
De Keuringsraad neemt na een melding contact op met het betreffende bedrijf en vraagt om een aanpassing van de website. In twee gevallen werd de website tijdelijk offline gehaald. In twee gevallen worden de websites aangepast. In een geval heeft de Keuringsraad een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie omdat deze adverteerder niet reageert op brieven van de Keuringsraad. De andere kwesties lopen nog. De Keuringsraad wijst op boetes die kunnen worden opgelegd als de informatie niet wordt aangepast.
 
Copyright: © alle rechten voorbehouden door Keuringsraad, KOAG/KAG